Tuesday, February 7, 2012

sesuatu telah berlaku

Akhirnya, perkara yang aku paling tak suka dah berlaku dalam hidup aku....perkara itu ialah.............. aku ada MAID sekarang ni...wahahha ok aku tak sepatutnye gembira....sebab hati aku tak seperti itu.... ingat tak aku pernah tulis entry pasal "best tak kalau ada maid??".....klik sini...dan sekarang nak taknak....aku terpaksa menghadapi dan menyesuaikan diri bersama MAID...demi anakku tersayang Nur Husna El-Medina....ni masuk dalam kategori pengorbanan ke tak ek???? .....

ok serius....serius!! memang serius aku masih dalam keadaan yang SANGAT TAK SELESA bila ada MAID.....dengan keadaan rumah yang tak berapa nak besar, anak pun baru sorang, pendek kata sume masih terkontang kanting pastu tetiba dah kena jadi majikan....aku tak tau kenapa aku masih tak berapa rasa best bila ada MAID....tapi orang lain ok je....yeke??? maybe ni sebab 1st time aku guna MAID...maybe sebab aku rasa aku masih mampu nak handle hal2 kat rumah aku.....maybe sebab aku rasa tak berbaloi bayar mahal2 hanya nak untuk MAID tu uruskan hal2 kecil...dan maybe sebab MAID aku ni pun baru dalam 11 hari aku amek start dari 29 Januari 2012 yang lepas.....

maaf kalau aku agak moody sebab aku perlukan masa untuk sesuaikan dengan keadaan ini...sebab aku memang orang yang jenis susah jugak nak terima bila ada orang lain duduk dalam rumah aku....wish me good luck...

sebab aku amek MAID??? nnti aku try story kat entry lain....sebab aku rasa masa sangat terhad sekarang ni nak membebel2 dalam blog.....

++ Love is in the air ++

2 comments:

suezen said...

sal!!! ade maid ke? leh akak antar sara kat umah sal..suruh dia jaga....hehhehhhhe.....

SHAHBINA AHMAD said...

Allah tidak memberi bebanan sekiranya kita tidak mampu nak tanggung..maknanya siah Insyaallah boleh melaluinya..Abg shah doakan semoga siah tabah & tawakkal kat Allah selalu