Sunday, December 25, 2011

Tentang Dhia

Dekat sini siapa yang follow cerita Tentang Dhia kat TV3 tu??? huhuhuu saya pun follow jugak...huhu...tapi masa start follow cerita ni, time tu dah episode ke-7 kalau tak silap...tengok cikit je, tapi nampak macam best, lepas tu terus je la tengok dari awal kat Tonton....tapi memandangkan cerita yang best ni time Maghrib masa shownye...yela time cerita best, pastu nak solat Maghrib lagikan.....macam terkejar2 nak tengok.....jadi saya banyak tengok kat Tonton je malam2 sebelum tido....lebih fokus heheh...yang penting takde iklan.....huhuhuh....tapi serius saya suka la cerita ni....tak sabar nak tunggu last episode 29/12/2011 ni...huhuhuhu


++ Love is in the air ++

Entry tanpa kata..



++ Love is in the air ++

Percutian tidak dirancang

Hi readers....Selamat bercuti semua....huhu...harini kami tetiba naik Genting tanpa dirancang...hahahha....padahal malam tadi, Big Daddy just plan nak bawa Medina ke Zoo Negara jerk.....so pagi tadi lepas saya siapkan semua2, & lepas je saya mandi, tetiba big daddy kata die ajak sekali neighbour rumah lama kami join sekali pergi Zoo...ok saya tak kesah...tapi bukan tu saja....lepas pergi Zoo then plan nak terus naik Genting....oh ok...plan bertambah tiba2 rupanya...dalam pukul10 pagi kami gerak dari rumah & singgah rumah neighbour.....oleh kerana neighbour kami belum siap, so kami pun tunggu....tunggu punya tunggu, last2 dalam pukul 12.30tgh baru keluar....tu yang plan nak pergi Zoo cancel tiba2 sebab cuaca dah panas sangat.....memang sangat mencabar la kalau pergi Zoo jugak time tengahari buta...hahahhahah lepas lunch kami terus gerak naik Genting....jalan, jalan dan jalan sampai pukul8.30malam baru sampai rumah.....huhuh ini la namanya percutian tak di rancang...rancang lain, pergi tempat lain....hihihiih 

baru sampai...time ni pukul 2.30petang tapi suhu 16darjah  celsius sebab mendung...mujur Medina ok jerk..;p..
my hero & little heroin...;)
From Genting with LOVE
with our ex-neighbour....

Medina & Areeq
Medina kepenatan...huhuhuhu


++ Love is in the air ++

Thursday, December 22, 2011

Tentang cake dan cupcakes

saya suke semua cake & cupcakes ini...hahhahah dah lama berangan nak order cake dan cupcakes sebegini....tapi selalu je tak berkesempatan....huhuuhuh.....walaupun saya bukan penggemar cake....tapi saya peminat design cake & cupcakes seperti ini....hihihiih....janji orang yang makan suke dan kata sedap....saya pun turut suke....yang penting cantik, sedap dan ada delivery services...wahahhaha memang saya suke....berbaloi2.....ada delivery services lagi saya suka...semudah meng'order' McD delivery...hahahhaha mengarut la tu....tapi memang terasa nak makan McD pun dah malam2 macam ni...---tet tet---...ok sambung pasal cake & cupcakes tadi....dah alang2 nak buat kenduri, baik order je terus siap2 cake & cupcakes idaman hati hihihihi....suke2 lagik...!!! ;p ok ntah pape ntah mama Medina ni....heheheh

chocolate cake with full fondant from All CupCakes Story..nyummmmy...;p

Double choc chip + cream cheese from Love the Crumbs....hehehe siapakah yang sudah mencuri cupcake ini?? hihihiih

Red velvet with cream cheese....from Love the Crumbs.....TQ jaja & kak eda.....;p


p/s: selalu berangan tetiba ada delivery cupcake untuk saya...wahhahaha mengada....;p


++ Love is in the air ++

TQ for the gift...


Medina with her birthday's bike....
scooter...huhuhu
dresses for birthday girl....thanks semua....
cute!!!!!.....for birthday girl....
mama medina pun dapat present rupenye untuk housewarming...Alhamdulillah...;p
++ Love is in the air ++

kenduri kesyukuran sempena 'housewarming' + Medina's 1st Birthday + 2nd Anniversary SaLdeAmmar

Alhamdulillah selesai sudah majlis kesyukuran pada 17/12/2011(sabtu) sempena kami berpindah ke rumah baru...dan disekalikan dengan majlis sambutan hari jadi yang pertama buat my lil Nur Husna El-Medina + 2nd Anniversary buat saya dan Big Daddy....terima kasih buat semua yang sudi hadir...maaf kalau ada sebarang yang terlebih atau terkurang...maaf jika ada yang terkurang layanan...dan maaf jugak sebab tak dapat jemput semua family dan kenalan sebab limited space untuk rumah kami hehe


Main menu saya order dari caterer jerk...sebab saya rasa tak termampu kot nak masak2 untuk 100 orang tetamu....huhu..tapi serius berdebar gak hati sebab rasanya lebih 100 orang yang datang...rasa berdebar sebab takut foods tak cukup....huhu tapi Alhamdulilah sume cukup & berbaki pun tak berlebihan...kuih muih memang sangat banyak sebab mak, kakak, makcik2 pun bawak...huhu Alhamdulillah rezeki kami...dah macam potluck dah jadinya...hehehe...best jugak bila buat kenduri kat rumah rupenye ek....selalunye, tukang tolong jerk...tapi kali ni kat rumah sendiri....memang penat cikit la...tapi puas hati hehehhe....sebab memang dah dari haritu dah berniat nak buat kenduri bila pindah rumah...


pagi sebelum majlis baca yassin...
Happy Birthday Medina...mama & Abah love you...semoga menjadi anak yang solehah...Amin..
terima kasih semua...;)
Dina & Dini...huhuhuu
++ Love is in the air ++

Thursday, December 15, 2011

11.11.11

cantikkan tarikh tu...huhuhuhu ni saya punya story bulan lepas sebenarnye.....dah duduk dalam draft tapi tak publish2....hahahha 

ok sambung cerita....on that day....sedang beramai2 pasangan bernikah, berkahwin, bertunang dan lain2 dengan agenda sendiri, kami pulak sekeluarga dengan rasminya meninggalkan kediaman lama kami....huhu sedih rasa, sebab almost 2years jugak tinggal kat sana....tapi nak buat macam mana kan.....11.11.11....1st time kami sekeluarga tido dirumah baru....hari berpenat berpeluh2, balik kerja terus berkemas2 rumah.....huhuhu pindah rumah memang memenatkan...hahahahha....memang bercadang nak pindah on Dec...tapi bila dah siap kemas barang semua, tetiba kami terpindah masa bulan NOV tu.....

memang lebih mencabar bila mengemas rumah yang baru pindah bersama anak kecil yang sedang membesar.....huhuhu kena curi2 kemas masa tengah malam....sebab time tu my lil Medina dah tido...kalau tak, dengan dia2 sekali tolong "kemas"....Apa2 pun Alhamdulillah sebab sesi kemas mengemas dah settle.....
eh ok la....tak tau nak kasi penutup untuk entry ni macam mane...hahahha....bye!!

++ Love is in the air ++

Sunday, December 11, 2011

12.12.2011....our 2nd Anniversary....

12.12.2011......Happy 2nd Anniversary to my Big Daddy & me....Alhamdulillah.....;) 
Semoga Allah sentiasa memberi rahmat untuk rumahtangga ini...Amin....


++ Love is in the air ++

Salam...I'm back for blogging....;)

Salam all readers...i'm back....hiihihihiih.....dah lama saya menyepikan diri tanpa berblogging kan? one of the reason sebab saya dapat detact ada anasir2 yang tak berapa puas hati dengan sosial network saya la.....lagi satu....FB pun saya dah tutup dulu setakat ni...bila nak bukak FB lagi??? ermmm tak tau lagi la bile....tapi still boleh carik saya di twitter.....

p/s: dah lupe la selalu gune font ape utk tulis blog...hahahahh

++ Love is in the air ++

Thursday, October 13, 2011

adohai..lawak jerk..

copy dari FB kak sue



++ Love is in the air ++

Best tak kalau ada MAID??

kalau tengok macam best kan bila ada MAID?? time nak pergi kerja pagi2 takyah kelam kabut nak prepared barang2 anak nak hantar nursery....takyah kelam kabut nak bersiap2...balik je kerja, makanan dah ada, takyah risau bab balik lambat ke sebab anak memang dah ada kat rumah, rumah dah siap kemas, baju dah siap basuh dan lipat...pendek kata semua dah siap....

TAPI

saya masih lagi takde cita-cita nak guna khidmat MAID, walaupun big daddy pernah beberapa kali tanya, sama ada saya nak ada MAID atau tak....sebab die tengok saya tak menang tangan kot buat kerja itu ini....setakat ni, saya memang takde cita-cita nak gunakan MAID...dan saya masih mampu menguruskan rumah & family saya sendiri walaupun kadang2 rumah kelihatan seperti tongkang NAK pecah....hiihihih tapi BELUM pecah lagik....TAPI kalau anak dah 12orang tu, nanti baru pikir balik la....hiihih lalalallala.....mayb sebab saya masih tak percaya keberkesanan guna MAID kot...hahahah...so better jangan start gatal2 nak guna MAID...huhuhu

sebab bagi saya, saya cuma nampak banyak keburukan kalau guna MAID....
  1. saya rasa takde privacy langsung untuk family saya kalau ada MAID.....serius....saya mahu kehidupan family kami saja hari2 dirumah....kalau ada MAID kan rasa ada orang lain je yang sentiasa kat rumah...owh i don't like.......
  2. nanti anak kita rapat lebih dan melebih2 dengan MAID....tu lagi tak suke...saya sangat ANTI bab ni....
  3. nanti belanja dapur dan kos rawatan kesihatan bertambah untuk sorang lagi...iaitu MAID...;p
  4. bila takde MAID, saya jadik bertambah rajin dan bertanggungjawab untuk uruskan hal2 rumahtangga...;p cewah....no more malas2...
  5. bila takde MAID, saya rajin bangun awal pagi & dah kurang tido secara berlebihan....hahahah
  6. nanti takut MAID ngurat laki saya OR big daddy yang ngurat MAID....Ya-Allah jauhkan la kejahatan ini......
  7. sebab MAID suka kerja kejap2....dah kerja dengan kita, lepas tu kata nak balik INDON kejap, sebab anak sakit la, itu sakit la, rindu kampung la....lepas tu janji nak datang kat kita balik dan last dia terus lesap....cis...
  8. kos nak amek MAID sangat mahal....rugi Wooooo...
  9. rumah saya bersaiz kecil, so mana ada tempat nak sumbat MAID plak kan....lain la kalau rumah saya ada 20bilik...hahahha
  10. saya seorang yang garang, so kalau ada MAID, mesti pengsan MAID tu asyik kena marah ngan saya...hahahha


ok ini hanya la pendapat saya...tapi terpulang pada diri masing2.....tepuk dada tanya hati....sekian....;p

p/s: rasa badan dah tak panas sangat, tapi kenapa badanku letih semacam...


++ Love is in the air ++

Wednesday, October 12, 2011

Bila terkenang, saya rindu

Bila duduk2 macam ni...tetiba saya rindu nak berbisnes kembali...bisnes yang terhenti sejak saya sarat pregnantkan my lil Medina....bisnes yang saya buat hanya 8bulan je....rindu..rindu..rindu....niat dihati memang nak start bisnes lagik....tapi sekarang macam belum berkesempatan lagi....macam takde masa lagi nak start bisnes semula...tapi jiwa saya masih dengan berbisnes....

just imagine, everyday saya bangun pukul 5.30pagi, terus prepared porridge for my lil Medina...kena siapkan porridge selaju2nya...sebab pukul6 pagi saya mesti dah kena mandi, kalau lambat, memang konfem akan lambat jugak la sampi office....kalau bernasib baik, dapat la siapkan porridge dengan tenang walaupun rushing....TAPI kalau tak bernasib baik, kena lah siapkan dengan keadaan my lil Medina yang ikut bangun pagi sekali & nanges2 tak bagi saya tinggalkan dia.....kalau my lil Medina bangun & menanges, tu dah take time lagi tu....nak kena pujuk2 dulu, kena bagi susu dulu, tepuk2 dulu bagi dia tido semula.....my lil Medina plak memang sangat peka....bila saja saya bangun dari tido, automatik dia pun akan bangun sekali....kalau dia tak bangun sekali tu memang dia tido nyenyak sangat la maknenye....

lepas prepared sume kelengkapan my lil Medina untuk ke nursery, saya kena laju2 kejutkan big daddy, then mandi & bersiap2 untuk pergi kerja....dalam 30minutes saya mesti dah siap mandi, solat subuh, siap pakai baju keje, minum milo & temankan my lil Medina main2 kejap, sementara tunggu big daddy bersiap2...

pukul 7pagi harus keluar rumah, hantar my lil Medina ke nursery, pastu sampai nursery kena pujuk2 my lil Medina dulu sebab sekarang setiap kali hantar ke nursery, setiap kali tu jugak la my lil Medina akan menanges2 nak ikut saya....hoi...hoi...hoi....sedih hati seorang ibu bila tengok anak die menanges macam ni...kadang2 nak lambai bye2 pun tak sampai hati.....tapi apa boleh buat...rezeki mesti kena terus carik....bukan rezeki boleh datang dari langit kalau kita dok goyang kaki je kat rumah.....

pukul5.30petang...memang tepat2 saya akan balik....rugi kalau lewat seminit, bak kata seorang kawan saya imah, "Seminit boleh mengubah segalanya"...hiihih i like that word....saya memang tak kesah kalau ada mulut2 yang berkata, bila saya balik tepat2 pukul 5.30...yang penting kerja saya siap....& mulut2 yang bercakap tu pun belum berkahwin dan belum ada anak....so they can't understand my situation...huhuhuhuu

bila dah balik, dengan naik lrt, lepas tu kena menempuhi jalan yang jem plak tu....tot tet tot tet....pukul7malam saya baru ambil my lil Medina dinursery...cuba imagine lagi, pukul7 pagi saya hantar my lil Medina dan ambil pukul 7malam....hoi hoi hoi....12jam my lil duduk kat nursery....& bila saya sampai nak ambil my lil Medina, dia pasti menanges....dah sedih lagi hati seorang ibu ni.....

sampai rumah, terus cuci2 botol susu, kemas2 barang my lil Medina untuk pergi nursery esoknya pulak...kemas barang2 saya jugak...makan, solat, basuh baju, lipat baju...bla bla bla....huhuhuu nak basuh baju pun saya angkut my lil Medina sekali...kadang2 dah pukul 11malam saya baru sempat mandi....;p memang pendek kata balik kerja memang tak sempat duduk pun dah terus buat kerja rumah plak....dah free sikit harus spend time kat my lil Medina...syian die, kalau hari kerja, masa yang berkualiti bersama saya cuma beberapa jam je...pukul10malam, my lil Medina dah kena tido....dan itu la rutin saya hari2....bab sapu2 rumah, mop2 rumah, vacum2 rumah...memang saya asingkan untuk rutin hujung minggu....

sebab tu la saya kata saya belum berkesempatan nak start bisnes saya semula....walaupun niat dihati memang sangat2 rindu nak bisnes lagi.....cuma sekarang ni apa yang saya tahu....bila balik rumah, memang wajib kena spend time main2 & layan keletah my lil Medina....memang wajib!!! walaupun se buzy mane pun kita.....tu hak dia sebagai anak....Medina...mama love u sayang....

p/s: i'm currently at home with my lil Medina sebab kami berdua demam...;p

++ Love is in the air ++

Saturday, October 8, 2011

Projek hujung minggu...

This weekend....pecah rekod sebab saya sekeluarga tak keluar merayap ke mana2....pecah rekod sebab saya rajin masak2...dan rajin baking2....huhuhuh bila dah tak keluar memang banyak la aktiviti yang saya buat kan?....antaranya....buat kuih raya...hihihiih big daddy kata saya buat kuih raya untuk raya deepavali....hahahha whatever....yang penting saya buat apa yang saya suke...lalallala...

ini la kuih raya yang saya buat dikala Syawal dah berlalu...hahahhah


TAPI

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
1st batch yang saya bakar telah terlebih coklat a.k.a hangit...whahahahha ini la akibatnye kalau tak check suhu oven sebelum membakar....huhuhu sedih rasanye hati....OK tipu....saya tak sedih langsung pun sebenarnya...;p



++ Love is in the air ++

Tuesday, October 4, 2011

Happy blogging BUT Jangan Copy2...;p

saya suka blogging...TAPI PLEASE.....
saya tak suka bila ada blogger yang suke copy paste cerita kita...."KITA" bukan merujuk pada saya je, mayb pada blogger lain yang pernah dicopy paste ceritanya...kita ada kehidupan masing2...so tak mungkin kehidupan dan jalan cerita kita sama...mayb idea sama tapi cara penceritaan mesti lain kan...dan jalan cerita kehidupan kita pun mesti lain....ni kalau dah serupa tak ke pelik jadiknye....takkan apa kita makan pun nak kena sama menu, apa barang kita beli kat rumah pun sama...serba serbi nak tiru.....ish tak boleh la macam tu kan....kalau ye pun nak jadikan seseorang blogger tu IDOLA....jangan la sampai jalan cerita sama sebijik sejibuk.

please build up identiti diri sendiri..keep it up...Chaiyuk!! happy blogging...



++ Love is in the air ++

Saturday, October 1, 2011

Ibu dan Bayi


geng ibu2 dan bayi2....;p...(birthday boy yang sebelah saya tu...hhuhuuhu)

Actually, ni story last weekend punya....huhu tapi baru sempat nak story....last weekend pergi open house & majlis birthday Akyd Kharamy....baby boy yang comel ini 1st time saya jumpa di Hospital Pusrawi KD...masa tu saya baru beberapa hari lepas melahirkan Medina.....Kai & Azmar....thanks invite kami...huhuhuhu


++ Love is in the air ++

Friday, September 30, 2011

kerana Isterimu begitu berharga...







Jika isteri menangis dihadapanmu….

“hargai lah ia sblm terlewat…”

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.

Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,

jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.

Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …

Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU & Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .

Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..

Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI...
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…

Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg solehah dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA….

Wednesday, September 28, 2011

Ini budak manyak kurang ajar...manyak gedik...

Sementara menunggu jam ke angka 5.30petang....saya nak story sikit pasal semalam...kerja pun dah settle dan sedang get ready nak cabut...huuhuhuh my mind dah sampai ke nursery Medina dah sebenarnya...tapi meh saya story mory dulu...

memandangkan semalam ialah my big daddy sweet birthday, after kerja saya singgah di Secret Recipe kat bawah office saya ni. Niat hati nak beli kek la...apa lagi kan kalau dah pergi Secret Recipe....

TAPI!!!!

Saya sangat la geram kerana!!! ok cerita bermula begini:

SAYA: ......diam........(masuk kat kedai dan terus terpacak betul2 kat tempat nak pilih2 kek tu....)

SAYA: Kak...kak...(saya panggil Girl A yang jaga kat dalam kaunter tu sebab nak suruh amekkan kek)

SAYA: .........diam.....(menunggu untuk dilayan...padahal cuma saya sorang je kot yang terpacak kat depan kaunter tu...tapi 2orang girl yang dekat kaunter tu tetap tak layan saya...)

SAYA: kak..kak...saya nak kek ni kak....(saya panggil lagi tetap dengan nada biasa sebab saya rasa myb dieorg tak perasan or dieorang pk saya saje2 nak panggil2 diorang...masa tu still saya sorang je yang terpacak kat kaunter)

Girl A & Girl B: (borak2 sesama sendiri tanpa layan saya....)

SAYA: ...........diam saja lagi...& still waiting...& waiting......

TIBA-TIBA!!!!...masuk 2orang lelaki berdiri sebelah saya & nak pilih kek........

Girl A: abang nak kek yang mane?? (laju je terus tanya kat mamat 2orang sebelah saya yang baru masuk tadi)
SAYA: ..........diam........(dalam hati, mak ai...hangin aku!!!!! dari tadi aku panggil korang tak layan...bila jantan datang, korang layan....siap panggil abang & senyum meleret tergedik2 lagik!!!!!)

Girl A:  abang nak Chocolate Indulgence tak?? (siap offer pada lelaki2 sebelah aku ni....senyum tu yang aku rasa nak siat2 mulut dia!!!!!!!!!!)

Lepas je lelaki2 tu berlalu...

Girl A:.....diam........ (terus je berlalu biarkan aku terpinga2 nak beli kek....)

SAYA: Kak...kak...saya nak kek ni kak....(cara saya panggil dah makin kuat cikit dah....tapi bagi saya, tu belum dalam kategori suara marah...hahahha)

Girl A: nak yang mane? (nak tak nak je cara minah ni tanye!!)

SAYA(saya tunjuk nak cheese cake satu dan sambil tanya,) Chocolate Indulgence ada tak?? (padahal saya dah dengar tadi minah ni offer kat mamat2 sebelah saya)

Girl A: nak ke??? (sambil pandang saya...jangan nak kata senyum, cara tanye berbudi bahasa pun tak....kurang asam punya minah gedik....yang jantan tadi ko bukan main offer lagi, bile dengan aku ko tanye macam apa jerk)

SAYA:.....diam... (bayar dua2 kek yang saya nak & blah....)

Moralnya...napela yang saya selalu tengok dan jumpe, Melayu kita sendiri yang bersikap kurang ajar macam ni??? kadang2 segan bila tengok....saya pun bekerja melibatkan melayan customer.....tapi saya tak pernah la sampai kurang ajar camtu bila dengan customer.....walaupun saya kategori kurang penyabar...TAPI yang bagusnya, saya boleh lagi bersabar dengan Girl A tu...walaupun dah dilayan camtu....maknenye saya ni penyabar la ek??? hahahahah TAPI sebenarnye saya cume pk nak beli kek birthday untuk big daddy tersayang jerk....kalau semata2 untuk saya makan sendiri, memang konfem2 dari awal2 saya dah blah camtu jerk.... 

++ Love is in the air ++

Tuesday, September 27, 2011

Raya @ office 2011

our gerai..

AJK gerai

ITES

my lovely friends..;p


my bos...

tudungku over..;p


++ Love is in the air ++

Monday, September 19, 2011

Medina sudah 9 bulan

17/9/2011...bayi kecil saya sudah masuk 9bulan....Alhamdulillah sekejap masa berlalu....terasa seperti bayi ini cepat membesar....

karakter Medina sekarang ni:
  • semakin suka bermanja2an...
  • suke jalan2  terutamanya ke shopping mall....kalau mengantuk macam mane sekalipun die tetap takkan menangis, janji pegi jalan2...hehehe
  • dah start nak naik stroller balik....sebab sejak umur Medina 4bulan, Medina takmo duduk dalam stroller...dia cume nak naik carrier jerk....;p mayb Medina dah mula faham yang berat dia dah bertambah dan takmo susahkan mama & abah die nak kena dukung...;p DAN Medina dah mula menikmati yang duduk dalam stroller tu lagi best...hahhaha
  • sangat memilih orang...tak semua orang die nak ikut....
  • suke makan...dan mama dia suke buatkan makanan...sebab suke tengok Medina makan...nyum nyum...;p
  • dah pandai lambai bye2 kat orang huhu
  • dah mula pandai say 'Ma' & 'Ba' bila nampak saya & big daddy...ok yang ni saya sangat happy ;p
  • suka mengajuk orang cakap...walaupun guna bahasa dia sendiri...
  • pantang nampak orang bersiap2, mesti dia ingat nak pergi jalan & mintak nak dukung....
  • suke berangan...hihihi ntah apa ntah yang Medina angankan...
  • sangat cepat berpeluh, tempat ada air-cond pun kadang2 die berpeluh2....
  • dah mula tunjukkan die rajin  tolong saya kemas rumah...hiihihih


++ Love is in the air ++

Wednesday, September 14, 2011

Saya jatuh cinta lagi

Aidilfitri saya kali ini diserikan dengan tudung Fareeda... cewah..tak ley blah...OMG saya memang sudah jatuh hati dengan tudung Fareeda... awal2 nya saya suke tengok Dato' Dr. Mashita pakai kat tv, pastu tengok Zalia pakai dalam cerita Asmara... Tapi suke tengok je, tak terasa nak beli...tapi...eh tapi lagi....;p bile tengok tudung Fareeda secara life yang dipakai oleh kawan baik saya Fatihah, terus saya lebih jatuh cinta... Dah bukan jatuh hati jerk hahaha... Lepas tu bermula la extra story bersama Fatihah, bila duduk bersama, mesti ada tot tet tot tet pasal tudung Fareeda...ditambah plak sebelum Ramadhan tempohari ada sale 30-50% di Butik Fareeda...saya berjaya menge'pau' big daddy & miliki beberapa helai tudung Fareeda dari harga rm60-rm80 sehelai di Butik Fareeda kat Shah Alam...mekasih sayang...;p....saya beli tudung raya sebelum bulan Ramadhan... excited tau saya ni...hihihii dan sekali lagi saya kunjungi Butik Fareeda yang berada di Bangi plak, setelah big daddy meng'offer' nak belikan tudung Fareeda sempana hari jadi saya...lagi la saya suke...cume sebelum dapat offer harus la bagi hint cikit cewah, "abg, Butik Fareeda buat sale lagi bang... Kali ni untuk raya" hihihi....memang berbaloi beli time sale tau...lagi berbaloi pergi butik yang dekat Bangi tu, sebab lagi banyak pilihan....bak kata kawan baik saya Fatihah, "rasa nak tido je kat Butik Fareeda tu hhiihihi".....berbaloi, memang berbaloi....sebab kalau takde sale memang berdouble2 la harganya... Dapat sehelai je mane puas hati kan... So kalau nak beli berhelai2 sekaligus, sila la tunggu time sale hahah...(opps saya bukan dapat tajaan Butik Fareeda untuk promote tau...hahahha)

My Orange Fareeda ;p


++ Love is in the air ++

Tuesday, September 13, 2011

saat packing mem'packing'

Entah pape ntah tajuk entry saya... Asalkan boleh difahami oleh semua...kerja packing barang masih diteruskan dan masih tak habis2...sekarang bukan saya dan big daddy je yang buat kerja packing barang... TAPI my little Medina pun dah mula turun padang hahaha... Bila saya lipat2 kain simpan dalam box, die pun akan ambil kain yang saya dah lipat & konon2 macam die lipat jugak... Ok memang tak habis2 la kerja TAPI saya biarkan saja... Biar die explore apa yang dia suka...suke saya lihat gayanya yang beria2 tarik2 kain yang saya dah lipat...hehehe Medina, Medina...pandai plak ambil kain yang dah dilipat... Yang belum lipat, dia tak kacau pulak huhu memang riuh la jadiknye bila packing barang bertiga hihihi...abah, mama & Medina...;D love2 my family

letak dalam box supaya Medina tak sepah2kan barang

start mengemas kain yang dah dilipat dengan pantas

cuba untuk menarik dengan bersungguh-sungguh..

sengetkan badan cikit sebab rasa dah penat

letak dalam baby cot terus tertido...lor penat lipat kain rupenya...hahahha



Sent via Salasiah's iPhone


++ Love is in the air ++


Location:Kota Damansara