Wednesday, May 2, 2012

Trip to USS'pore 2012


Kalau benda yang dirancang, jarang jadi...tapi kalau tak rancang tu la yang jadi...hhuhuuh...Jumaat lepas, kami sekeluarga bersama ex-neber kitaorang dan member dia tetiba plan nak pergi USS...so dengan keadaan yang tak plan, lepas Jumaat big daddy + ex-neber kitaorang pegi beli tiket kat Pudu....sebab takut sampai USS nanti ramai orang & malas nak Q panjang2...so balik je keje ptg Jumaat tu, saya dengan rushing nya pack barang...mula2 nak gerak lepas isyak dalam pukul 9mlm...tapi last2 pukul 10.30mlm gak baru gerak...memang tak terkejar nak siap cepat2 hihihiih...so gerak gak malam tu...sampai JB dalam pukul 3.30 pagi...oleh kerana pergi dengan tidak dirancang, so kitaorang mula la tercarik2 hotel...whahahahha baget ala2 backpacker konon...lol...kitaorang stay di JB jerk...tak mampu kot kalau nak stay sekali kat Singapore...wahhahahah

mula2 pegi Tune Hotel, pastu pegi Kozi Hotel, pastu pegi Citrus Hotel...semua penuh...hahahha last2 pukul 5 pagi dapat hotel kat The Embassy...tapi tu pun dapat satu je apartment room, ada 2bilik...so sumbat je la 3 family...lagipun kitaorang memang plan nak tido hotel lain malam esoknye...check in pukul 5 pagi...tido jap dalam sejam lebih...pukul 6.30 pagi kitaorang dah bersiap2...gitu gini dengan semua orang siapkan anak masing2, dalam pukul 8 pagi kami turun breakfast pastu pukul 9 pagi dah check out....hahhah memang paling kejap dok hotel...

lepas check out, kitaorang pegi tukar duit plak...Al-maklum la...sume memang tak plan...tu yang semua orang pun tak tukar duit Singapore....so dalam pukul 10 lebih kitaorang sampai kat imigresen...gitu gini dekat imigresen dalam kol12 baru lepas masuk Singapore...memang jem jugak tengahari tu kat imigresen...tu yang lambat..

dalam pukul 1.30tgh, sampai la kami ke tempat yang saya memang teringin nak pegi, tapi macam tak sangka sebab dah sampai...serius saya agak jakun kat USS...wahahhah memang sangat best...kalau ley nak pegi lagi...

the whole day spend time dalam tu, sampai USS tutup pukul 10 malam baru kami balik...hahahha sampai JB malam tu pukul 1 pagi...macam biasa, kami tercarik2 hotel lagi...sekali lagi try nasib di Tune Hotel, sebab murah..wahhahaha tapi memang Tune Hotel tak pernah kosong agaknye...full manjang, so terus cuba nasib kat New York Hotel...gumbira giler sebab ada 3 bilik available untuk 3 family...huhuuh

lepas je check in, terus bersihkan Medina...syian Medina tido2 pun saya kejut, sebab dah seharian badan die kotor tak mandi...lepas je siap bersihkan diri, semua pengsan tido sampai pagi...hahaah Ahad tu kami balik ke KL semula...percutian yang singkat tapi sangat puas hati hahahha....









++ Love is in the air ++

5 comments:

Al Kisah said...

amboi dah p.. aku plan nak pergi hujung tahun ni or mayb tahun depan.. bagi sofea boleh berjalan dulu..

Salasiah Ammar said...

ed..lg elok tggu fea jln dulu...klu kecik sgt syian...lgpun kt S'pore panas gak cuacanye...tp serius mmg best giler...ko pun mmg wajib pegi hahahah...ktorg ni klu ada rezeki rasa nk g lagi jerk...hahahha

suezen said...

wah bestnyer...x plan pun boleh g jauh tuh...my family cannot...mesti nk plan 6 bulan awal. hehehe..btw...enjoy ur life sal:)

Salasiah Ammar said...

kak sue...ktorg klu rancang, manjang je tak jadi...hahahha...tu yg malas nk plan...bile plan, pastu tak jdi, nanti keciwa hahahha

ComekCute said...

my dear salahsiah..bestnyerr dpt pegi uss..i dah lame teringin..tp lom smpi jer hajat.. doakan i menyusul kat sane jugak ek..best tgk gambar u..ramai membe i dah g..i jer tertinggal..wahahahah.. miss u bebehh..