Wednesday, October 2, 2013

Hari pertama Medina


Sejak kebelakangan ni Medina asyik request nak pegi school....selalu je berlakon & berangan2 pergi school....ambil pencil case, ambil color pencil, naik basikal dan konon2 kayuh pegi school... syian gak tengok...lastly saya decide masukkan Medina playgroup setiap hari Sabtu. Mula2 saya sendiri yang rasa tak perlu masukkan Medina playgroup ni...saya rasa macam awal sangat dia nak pergi school hahahhha.....lagi pun Medina ada perangai dia sendiri...dia suke menangis sampai muntah....tu yang mula2 aritu ragu2 nak masukkan dia dalam playgroup...bukan ape, tak nak menyusahkan teacher kat citu nanti kalau Medina buat perangai...



Alhamdulillah 1st trial playgroup Medina aritu dia nampak ok...mula2 ingat nak trial dulu, tapi bile tengok Medina pun ok, terus registerkan sekali....nampaknya masa kelas semua yang teacher suruh buat Medina boleh ikut arahan....suruh kemas bila dah siap main pun terus je kemas...padahal kalau kat rumah, Medina selalu mengelat nak kemas tau hahhahaha tapi mulut masih terkunci seribu bahasa...sebab still malu2 kucing lagi dengan kawan2 & teacher....tapi kira ok la sebab playgroup ni parent kan boleh join sekali....so sebab tu jugak Medina tak rasa takut sangat dengan environment baru die....so setiap Sabtu dengan saya sekali la belajar ABC sama2...hihiihihiih



secara ringkasnya playgroup ni medium language die English...faham ke tak faham saya rasa lama2 budak akan faham bila teacher suruh pape....ada ajar bace doa2 asas....bercerita....ada menyanyi....ada menari...ada kreativiti aktiviti, ada belajar....ada main2...ada makan2....ok sangat dan fun....dengan mama Medina pun rasa fun sekali hahahhaha.....tapi rasanye mama Medina yang terlebih fun kalau pegi playgroup...hahahhha ni la namanya pengalaman ibu2 hahahha....tapi yang penting tengok Medina tersenyum2....lega hati sebab Medina ok dan bila dah balik die bersemangat tanye bile nak pegi school lagi...Alhamdulillah...a good signal from her....



 
hari 1st trial @ playgroup

yeay dah ada uniform sekolah


good Medina...dah mula berani dalam class
mama & abah join study jugak...;)
superman pun ikut sekali pegi school hihiihi

++ Love is in the air ++


4 comments:

suezen said...

sal, sara pun skang asyik request g school...how much sal byr tuk playgroup ni?

Salasiah Ammar said...

kak sue...registration aritu RM275...
die byr ikut module...every module RM200 ada 8kali class...mcm medina pegi ni kat Alim Kids Kota Dsara...kejap je playgroup ni...sejam je every sabtu.

suezen said...

oooo mcm best je sal......

Al Kisah said...

next month cik fea pun masuk school..