Tuesday, April 26, 2011

Medina love it

Genap umur medina 130hari (4bulan lebih), Medina dah start nak makan....saya agak ragu2 dan macam tak sure yang betul ke Medina nak makan...tapi memang Medina sangat berminat bila tengok saya & abah dia makan....maybe dia selalu tengok mama dia asyik makan je kejenya kot...hahahah

Last2 masa saya tengah makan roti + jem strawberi, muka Medina terkulat2 macam nak makan roti tu jugak....saya try bagi di rasa jem...& dia SUKA!! ok mama dia yang excited...lol...;p then terus tanya kawan2, wat research sikit kat internet, tanya mak, tanya orang sana sini pasal baby makan....semua bagi feedback yang baik, dan tak merunsingkan saya...sebab memang ada baby yang start makan umur 4bulan.....& for your info, Medina dah start nak tumbuh gigi jugak...tapi baru nampak kecik2 jerk gigi dia....rasa macam awal je tumbuh gigi & nak makan....ermmmm rasa risau, gembira, konfius & macam2 perasaan ada....kalau ikut kata doc, better tunggu umur 6 bulan...tapi ada jugak yang kata umur 4 or 5 bulan pun dah boleh makan...then terus suruh big daddy carik makanan baby untuk umur 4bulan....& betul la memang ada makanan untuk baby umur 4 bulan....hehehhe....lega2....try bagi makan & Medina memang tak tolak....ok2 mulut dia sangat comel bila nganga nak makan...tapi tak amek pic plak...takpe2 next time saya amek pic ae....;p

25/4/2011 - 1st meal for my little Medina...and she love it...tapi saya bagi sekali sehari je dulu....biar perut dia biasa dulu dengan makanan...lol ;p

-Posted using BlogPress from Salasiah's iPhone
Location: Kota Damansara


++ Love is in the air ++

1 comment:

mungelily said...

ehehh medina dah pandai mamam la..;p