Thursday, August 25, 2011

Ho Ho Ho balik Raya

esok, saya dah start cuti raya....tahun ini saya akan balik beraya ke Melaka dulu....huhuhu boleh la tahun ni tolong mak isi kuih raya dalam balang, macam rutin mase belum kawen dulu...hihihihi.....

bile tiba nak raya ni, ada satu bab yang paling buat saya pening kepala....saya pening kepala bile nak packing barang....sebab saya jenis nak bawak semua barang2 saya....mane nak pakai baju jalan la, baju raya la, baju biasa2 la, kasut raya la, kasut biasa2 la, selipar la....haiya.....kalau boleh satu alamari nak bawa walapun tahu ada yang tak guna...tapi kalau tak bawak, mesti takut tetiba rasa nak guna plak.....tu la masalahnya.....bile ada my little Medina lagi la semua barang die saya nak bawak...hahahha barang Big Daddy jugak tak ketinggalan....sebab Big Daddy pun jenis macam saya....biar bawak baju lebih, jangan kurang...tu prinsip saya huhuuh...tapi saya bukan nak balik kampung naik lori...so nak tak nak memang kena budget betul2 barang yang saya nak bawak...siap ada check list tau nak bawak ape bile balik kampung.... tapi check list tu bukan saya guna time nak balik raya je, time nak pegi mane2 pun saya memang akan wat check list, sebab takut ada yang tercicir....tapi kalau tercicir jugak...alahai mak minah oi....;p beria2 check list bagai, tapi terlupe jugak....lol ;D

start packing barang my little medina...ni masih banyak yang kurang ni.....

ni baru sebahagian..beg barang big daddy lum siap2 lagi....dah nama pun big kan...tu yang tak siap2 kemas lagik...

ni beg saya..hahah kasut tak simpan lagi.... walker tu pun nak kena bawak...hahahah

++ Love is in the air ++

1 comment:

::Cik Pija:: said...

wah, barang2 medina banyak warna pink ^_^ comel2.

selamat hari raya kak sal :)