Friday, June 5, 2009

Nama saya.....

A = Ramah Dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana Dan cerdas.. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, Dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.


B = Selalu tenang dalam menghadapi masalah yang rumit Dan membahayakan dirinya adalah ciri penampilannya. Mereka juga sangat setia Dan penyabar, yang menjadikannya amat disenangi dalam pergaulan. Kelemahannya, sangat mudah tersinggung.


C = Ramah Dan pandai berbicara. Ini yang menjadikannya popular di kalangan rakan-rakan. Mereka tidak bersungguh dalam bertindak Dan selalu menganggap masalah yang dihadapi adalah remeh.


D = Pendiam, bercakap hanya bila perlu. Sopan, berdisiplin Dan kuat bekerja. Kelebihannya itulah yang menghasilkan kejayaan dalam mencapai cita-cita. Kelemahannya adalah selalu bimbang Dan sukar mempercayai orang lain.


E = Pandai Dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggungjawab. Sikapnya periang bila hatinya senang, tetapi suka berdiam diri apabila hatinya gundah Dan boleh membuatkan hati orang lain terluka.


F = Punya pendirian yang teguh, tidak mudah goyah Dan keras kepala. Mereka juga sukar memaafkan. Tidak setia Dan amat berhati-hati bila berbelanja.


G = Kerap murung Dan bersedih hati. Pendiriannya mudah dipengaruhi. Tekun belajar ketika rakannya bermalas-malasan Dan sebaliknya suka bermalas-malasan ketika rakannya sedang tekun.


H = Mudah simpati, bahasanya lemah-lembut. Tidak pernah melukai perasaan orang lain. Selalu tergesa-gesa dalam melakukan pekerjaan, suka berkhayal Dan bercita-cita terlalu tinggi.I = Suka memendam perasaan Dan permasalahan. Mereka juga mudah merasa curiga Dan cemburu terhadap orang lain. Suka menangis.

J = Ramah Dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan. Mudah merasa ragu dalam membuat keputusan Dan tidak tegas.

K = Pandai berjenaka. Hari-harinya sentiasa ceria walaupun perasaannya gundah. Kelemahannya suka bercerita rahsia sendiri.

L = Ramah Dan pandai bergaul Dan mempunyai ramai kawan. Tidak suka bergosip Dan mencampuri urusan orang lain. Amat berhati-hati bila berbelanja.Kelemahannya, tidak menepati masa.


M = Pandai Dan kreatif, suka kelembutan Dan jika dikongkong, mereka akan berontak. Senang dijadikan sahabat, kerana mereka tidak berkira. Kelemahannya, boros Dan keras kepala.N = Baik hati Dan rapi dalam berpakaian.. Mereka suka menghulurkan tangan menolong orang lain tanpa memikirkan balasan. Kelemahannya, mudah bersedih hati Dan kurang percaya diri.


O = Serba boleh. Suka memendam perasaan Dan permasalahan serta sukar mempercayai orang lain. Akibatnya ramai yang menggapnya sombong Dan suka memilih teman.P = Pandai berjenaka Dan selalu ceria. Punya banyak idea Dan sangat kretif. Sering melakukan sesuatu yang belum dilakukan orang lain.. Agak pendendam Dan boros.Q = Setia Dan mudah memaafkan orang lain. Suka meluangkan waktunya untuk kawan-kawan. Keras kepala, sukar diatur Dan mudah emosi.R = Pendiam Dan bercakap hanya bila perlu. Tekun dengan kerja yang disukai Dan bersungguh-sungguh dalam mengejar cita-cita. Suka mengkritik. Dan sukar mengawal bicara ketika marah.

S = Pandai Dan tekun dalam mengejar cita-cita. Tidak suka pada orang yang suka memungkiri janji. Kelemahannya mudah tersinggung selain sukar menahan emosi. Jika sudah emosi marahnya meledak-ledak.

T = Sangat berdisiplin. Selalu mengerjakan sesuatu menurut aturan buku. Tidak suka mengelamun atau bermalas-malasan. Suka menonjolkan diri selain senang gugup, terutama bila bersalah.

U = Suka berterus-terang Dan menyendiri. Naif baginya merugikan orang lain. Tidak tahan dengan kritikan Dan kurang pandai menyusun kata-kata jika berbicara didepan orang ramai.

V = Tutur katanya lembut Dan pemalu. Pandai meyesuiakan diri. Selain itu, mereka juga pandai menguasai orang disekitarnya dengan cerita-cerita yang memikat. Tidak suka berterus terang.


W = Ramah Dan mudah simpati. Sikapnya amat menawan. Punya toleransi yang tinggi Dan ringan tangan. Keras kepala Dan sukar diatur, tetapi hatinya boleh dilembutkan dengan kesabaran Dan kelembutan.X = Budi pekertinya halus.. Suka melakukan pekerjaan sosial. Mudah tersinggung Dan tidak akan berbaik dengan mereka yang menyinggungnya.


Y = Pendiam Dan tidak suka menonjolkan diri. Ramai menganggapnya sombong walaupun sebenarnya mereka adalah sahabat yang baik. Tidak berani mengemukakan pendapat.


Z = Pandai berjenaka Dan menyesuaikan diri dalam pergaulan. Suka disapa terlebih dulu Dan gemar menonjolkan diri.
Mood arini: Boring (tak tau nak tulis ape)

No comments: