Thursday, June 14, 2012

2 Jun 2012 - Trans Studio, Bandung

selepas mengukur langkah dalam Bandung Super Mall, kami terus ke tingkat 2, atau kalau bahasa Indonesia lantai 2....kat situ tempat beli tiket Trans Studio dan main entrance pun kat tingkat 2 tu jugak....kiranya Trans Studio ni bersambung terus dengan Bandung Super Mall....lepas bayar kat kaunter masuk, korang akan dapat kad, konon macam kad Touch n Go gitu....so sume transaksi sepanjang kat Trans Studio ni kena guna kad tu....so korang kena topup dulu la kad ni kat mane2 kaunter dalam Trans Studio ni....tapi kalau ada baki masa korang nak kuar jangan risau, sebab kita boleh refund semula.....ok la tu kan...hiiihihi tapi kan....Trans Studio ni tak besar mane pun rupenye...lebih2 kurang macam Genting jerk.....tapi yang bestnye jalan2 dalam ni tak panas...hahahhaha....sebab macam jalan2 kat dalam mall....eh tapi memang cuaca kat Bandung pun ala2 dingin2...tu yang tak sempat berpeluh2...hahahah...banyak jugak rides dalam ni....tapi kali ni saya tak banyak pun naik rides yang mencabar, lagipun Medina macam nak demam dah time ni...tu yang syian plak nak tinggal pergi bersuka ria lebih2...hhahahha...banyak jalan2 dan ambil2 gambar je....tapi yang syoknye dua2 adik ipar saya la...sebab hampir semua rides diaorang naik hahhahahha....tapi kan since kitaorang dah pernah pergi USS....kalau nak compare memang la USS lagi the best....tapi harganye pun the best la kan...hahhahahhah tapi not bad jugak la, sebab siap ada ala2 Petrosains jugak dalam Trans Studio ni....budak2 kecik punye permainan pun ada.....so dapat la saya naik jugak rides budak2 sebab bawak Medina main...hahahhahha

baby yang baru lahir pun kena bayar jugak okeh!! baby bukan main pape pun kan...haish

main entrance

dalam Trans Studio lebih kurang camni la rupenye...

anak beranak hahahha

ok dancing jap...padahal Medina dah start panas badan nak demam time ni...hihihih



magic corner....
sesungguhnye cawan tu terlalu kecil untuk saya yang tinggi lampai...wahhahahah....ok sebenarnye sedaya upaya ku lipatkan kakiku supaya muat nak duduk dalam cawan tu sampai terbongkok badanku itu melengkung2 plak tu wahahhahahha...belasah je la labu...

naik train plak...mujur bawak anak...merasa gak naik train kalerful ni whahahhahah

ok teh botol ni memang tak boleh diterima oleh tekak saya....sekian...bukan sekali try, berkali2 try pun tetap tak dapat diterima oleh tekak saya....hiihihihi


++ Love is in the air ++

1 comment:

Al Kisah said...

best ka trans studio nie..