Wednesday, March 16, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL



Hye semua...harini 1st time saya join segmen Ben Ashaari hahahha selama ni saya cume follow & baca je...;p kalau kawan2 nak join jugak, gi kat sini ae? Klik

1. Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
semestinya banyak kali wahhahah 1st sekali mesti la sebab fizikal, pastu baru keperibadian, tapi kalau keperibadian tak elok walaupun fizikal hebat, memang saya say bye2 je la jawabnye...;p

2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
kalau zaman2 sekolah memang utamakan fizikal...sebab kalau hensem, rasa bangga je dapat pasangan hensem...hehehe tapi lepas dah besar & matang eceh...fizikal bukan faktor utama pun sebenarnya janji sedap mata sendiri pandang, cukup la...;p

3. Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
yang penting tingginye lebih dari saya...hahahhah baru la rasa selamat n pasangan ley protect saya...;p

4. Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
berisi boroi ke ni?? berisi cikit2 ley la...tapi boroi lebih2 takmo wahahahahah....jadiknye tak setuju la...tak semestinya tak berisi a.k.a tak boroi tu tak bahagia...kekekek

5.Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
mesti la setuju...sebab kalau lelaki kacak, selalu demand lebih...lagi satu, mesti lagi senang nak jual minyak...haish...;p tapi kalau aku cantik pun aku demand gak...wahahahha

6. Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..
saya suka lelaki yang romantik tapi bukan jiwang karat...heheheh...saya pilih dia, sebab walaupun kurang romantik & nampak rock tapi dia still penyayang ecewah...;p nobody is perfect, tapi saya tetap bersyukur adanya die...;) (en big daddy sila baca ni hehehh)

7.Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
berpuashati, janji sedap mata saya memandang & boleh jaga saya, itu sudah cukup...lalalla (en big daddy sila thumb up sikit heheh)

8.Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
Alhamdulillah, saya berpuashati dengan fizikal yang telah dicipta cukup sempurna & sesuai dengan saya...Amin..

9. Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
perlu mmg sgt perlu, tapi jangan over demand..so sila la terima pasangan seadanya...tapi jangan la jadik pengotor or yang sewaktu denganye...whahah konfem orang len pun geli tengok..;p

10.Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
ermm saya tak percaya ngan produk kuruskan badan...sebab kalau makan macam2 jenis ubat kurus pun, tapi makan nasi berpinggan2, pastu tidur je & takde excersise...badan tetap takley turun gak...


ok sekian hehehhe

++ Love is in the air ++

27 comments:

Hazrina Erin said...

singgah dr blog abg ben^^

waa..jeles2~romantiknya kamu berdua?(:

singgah sini jom..
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

Salasiah Ammar said...

hye hazrina...hahha 1st time join sekmen abg ben...best lak...slmt bkenalan...;)

budak kampung said...

memang rare!!1org sibuk suke mate idung rambut segala...tetibe lebih tnggi plak...keh3....yearghhh!!! like ur belog


kalo tak malas,singgah la kenapa perempuan jadi mangsa laki gila seks

Miss Ran said...

yak stuju jwpn anda last

ade je plngsingn yang berkesan tapi kene disiplin..spe suh die mls

Salasiah Ammar said...

to budak kampung: wahahha ok nnti saya singgah blog kamu...

to miss ran: tu la klu nak kurus mmg kene b'disiplin jgk

Miss Dill said...

singgah sini juge :)

Tihara said...

salam,
tq 4 ziarah..
kenapa, kelakar ke jawapan saya? tapi jawapan awak sangat rajin nampaknya..dalam ramai2, jawapan saya paling simple..tihehe ;)

** segmen ni mengeratkan sesama bloger kan..

blog awak pun cantik..simple n kemas

Salasiah Ammar said...

to miss dill: saya pasti singgah heheh


to tihara: salam, eh bkn kelakar...tp nice...saya suke bca pendapat org...
anyway selamat berkenalan dr saya

nick_riena said...

hehe..kte same2 first time join abg ben nye segmen..
but,sgt2 suke cz dpt bace mcm2 jwpn from bloggers lain..best giler la!!!

si gadis ungu said...

kunjungan di balas..
oh sungguh swit yer..hehe..
jwpn yg menarik..
*thumbs up

Syuhadah Razali said...

akak..adah datang..balas kunjungan..
adah pon suka laki tinggi dari adah..baru nampk adah kecik..*tak sedar diri tau*..haha

Zanna Orked said...

Nice. Terjah awak kembali. Romantik memang best. (: Anak kakak comel. tak pe ke saya panggil kakak? (:

Salasiah Ammar said...

terima kasih kwn2 yang sudi balas kunjungan...harap2 ley keep in touch lg...;)

Salasiah Ammar said...

to zanna: mekasih kunjung kembali...takpe pggl akak boleh, pggl kak sal lg mesra auw...huhuuhhu nnti ley keep in touch lg ngn kak sal ae?

Dayana Aj said...

dtg bce jwpn awak pula..blog awak pon cantik :))simple..

Abang Zam said...

haha..untung la orang da kawin..abang ni tunggu duit cukup je..

Dekcik said...

haha..pakew dekcik tinggi gile daripada dekcik..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

nice entry!! slm membalas kunjungan!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Hazrina Erin said...

done do tutorial!^^
kalau tak jadi, commnt ye..sbb tak cube.tkut lak tak jadi (:

http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/tutorial-lagi.html

Salasiah Ammar said...

to dayana aj: hye dear...tq2...selamat kunjung lg...;)

to dekcik: pakwe tinggi besh...huhuhu ;p

to waffa: hye dear...mama bertemu mummy...;) selamat bkenalan..;)

Salasiah Ammar said...

to abang zam: sila kumpul duit cepat2..then kawen...ngeh ngeh ngeh...anywat tq for visit...;p

nikaviolet said...

hye...m'balas kunjungan....dh follow dah...salam perkenalan yea....

Salasiah Ammar said...

erin, thank you so much...muah2..nnti kita try...;)

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

Salam sis SAL,

Terjah dari Segmen BA - Follower ke-77

Nice&Jujur+Sweet n3.. :D +++ ROMANTIK gitu!

singgah ler:http://themptyanty.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

pRiNCe said...

JAWAPAN YG bagus...nice..:)
prince dtg dri blog bro ben...
selmat berkenalan ye..
lau sudi jengukla blog prince yg newbiee n buruk ni ye....:)

Salasiah Ammar said...

to yantiey...wkslm...hye dear...selamat bkunjung...nnti akak visit blk k ;p

Salasiah Ammar said...

to prince: mekasih prince...pasti sal visit blog prince jgk...;)