Wednesday, August 5, 2009

H1N1 punye kes




"doktor gigi + doktor bedah ;p"


Sejak 2 minggu aku balik kL, aku asyik tak sihat je..kejap demam, batuk2 & selesema..udara di kL dah semakin kotor nampaknye...risau gak aku takut2 terkena H1N1..last2 malam tadi, Encik Tunangan decide supaya aku pegi check kat hospital..


Pas isyak, Encik Tunangan jemput aku & kami gerak gi HKL...wat 1st timenye aku jejakkan kaki kat HKL..dekat 3 jam kami kat HKL...adalah dalam 300 orang yg datang nak check...(ish2 ramai giler..cuak aku...) sume orang sekeliling batuk2, selesema & demam..ada gak yang positif H1N1...takut betul aku...(alamak cuak2..)..mujur gak dengar kata Encik Tunangan supaya pakai mask...kalau tak, elok2 datang hospital tak sakit sangat, then balik dari hospital dapat virus plak....gegegegge...ish2 takmau takmau..


Settle sume...Alhamdulillah doktor kata aku & Encik Tunangan demam biasa je...selama ni dengar H1N1 cam tak takut sangat je..tapi bile tengok kat hospital ramai yang sakit baru rasa tersedar cikit yang H1N1 nie teramat la teruk & bahaya...adohai..


"Kepada Encik Tunangan yang tersangat caring dengan kesihatan saya, mekasih banyak2....saya teramatlah sayang Encik Tunangan....mekasih sebab sentiasa bagi support & menemani saya tak kira, masa saya ketawa, nanges, sakit, sihat & sumenye...Doakan saya cepat sembuh....."


Mood arini: biasa saja..(harap2 esok sihat 100% ;p)

4 comments:

Ageh said...

pergh sal nasib baik ko
aku ni pon asik batuk2
tak p lagi clinic

Salasiah Ammar said...

woit ag..better ko g la check jgk...skrg nie takut la kan..mcm2 virus ada....

Nabila said...

bagusla ko sal...siap pi check lagi..
aku pun duk cuak gak skang neh..
de sorang dua dak opis aku confirm kene H1n1 ni..
hrp2 aku xkene huhu
syuhh syuhhh virus pegi jauh2!!

Salasiah Ammar said...

aku nie pon g check sbb demam tak baik2....tu yg risau...huhuhuuh tp skrg dah sihat dah..alhamdulillah...*wink*