Tuesday, August 11, 2009

Pakcik ni koporat ke keparat????

Petang tadi dengan penuh rasa bahagia & senang hati aku kuar...(siap pakai mask lagik...;p) misi aku nak g wat facial heheheh..


tapi...tak disangka2...masuk2 je dari lrt Damai, ermmm ada plak seorang lelaki yang dah separuh umur yang aku patut panggil pakcik je... (ermmm aku rasa dah 40 lebih dah umur die sebab dah banyak uban...wahahahahahah)..tapi style punye la ala2 ahli koporat... (yang nie type keparat je aku rasa hahahaha)...yang aku nak story mory ni bukan sebab style die...hahahhaha tapi...


sebab dari start aku masuk train, die asyik tengok aku jerk....dari start aku naik kat damai sampai kat masjid jamek (ada la dalam 5station..)...asyik tengok aku je....bile aku tengok die balik die konon nak senyum plak....wek...(aku cume pikir sebab aku kan pakai mask, tu yang die tengok aku macam tak penah tengok orang tu agaknye....wek...)...cume aku pikir, pelik sangat ke aku pakai mask??? haish lantak ar nak pandang ke hape....




then aku sampai kat destinasi aku (lrt Masjid jamek)...alamak kureng betul!!!! pakcik tadi pon turun jugak kat masjid jamek...owh tidak!! tidak!!...tak boleh jadik nie...aku dah rasa tak sedap hati walaupun aku tau die pun mayb nak turun citu gak kan.....


yang makin nak dijadik kan kes nie bile kat atas eskelator, pakcik tu ley lak tegur aku...


pakcik: awak dah kene H1N1 ke? (dengan muke senyum2 gatal... yaks...)
  aku:...........(no answer...terus jeling n wat tak tau jerk....i hate u so much pakcik..)

pakcik: saya pun risau jugak la... (eleh tu konon biar aku bagi respon kat die la tu....pigi dah....aku taknak tanye ko pon...)

aku: salah ke klu pakai mask????? (saje kenekan pakcik tu, sambil wat muka paling buruk...walaupun aku tau pakcik tu tak nampak sebab aku pakai mask..)

pakcik: ........(no answer...cume tersengih2 kera sumbang...)


then eskelator pon sampai atas......aku dah lega cikit nie ingatkan pakcik tu dah tak tanye lagi and perasan aku marah die kot hahahah.... tapi rupenye...


pakcik: awak nie student ke dah keje??? (siot betul...ada lagi tu yang die nak tanye...smbil wat2 muka tak salah plak tu..)

aku: ........(no answer...jeling n terus blah...jangan harap la aku nak jawab wahai pakcik tak sedar diri...)


ish.....geram giler aku ngan pakcik tu....aku rasa nak tampar jerk mulut die ngan selipar tebal aku nie, mase die tanye aku dah kene H1N1 ke...klu aku kene H1N1, aku dah tak larat dah nak jalan2 lagik tau tak???...saje la tu carik modal nak berbual, sebab aku pakai mask....nie sebab aku bijak la aku pakai mask....nak protect diri aku sendiri...ko tu nampak je macam ahli koporat, tapi tanye soalan kat aku, macam budak kecik tak g sekolah jerk......klu ko taknak protect diri ko, takyah nak busy body lak ngan orang len....aku pakai mask bukan kacau orang len pon.....so what??? ape masalah nye rite?? klu dah pakcik kategori gatal & tak sedar diri memang camtu kot...jijik sungguh perangai....klu die wat perangai elok2, takde la aku kutuk die...hahahhaha


tapi akhirnye... settle gak aku wat facial harini...hehehhehe ;p




Mood arini: lega sebab dah cerita pasal tadi hehheheheh...;p

12 comments:

Ageh said...

Wahahahahah
skit lg nak jd anak ikan
Kua kua kua
Koporat driver dia m.c

TashadeNatasha said...

pakcik ingat kelakar ke? ahhaha

tumbuk muka pakcik tu!

Nabila said...

muahahaha....
kesian pakcik tu ah kene maki hamun dgn ko....
yg ko pun satu napela kuar sorang2??
bahayala wei..
lenkali kalo sesapa usha semacam jer ko bagi jer flying kick sebijik :D

Saed Ramadhan said...

pakcik tu ingat ko nurse kot.. pakai cam tue.. ko lain kali bebaik.. takut kena ragut or dia apa2kan ko..lain kali kuar mana2 berteman la.. bahaya tau..

De'AdorableHeart said...

Pergh, kene ngorat ngan ahli koporat? hahaha... sbrlah ek. org mcm tuh perasan sndiri. ekekeke :p

Salasiah Ammar said...

to ageh: geli je aku ngan pakcik tu...takde selera beb....wahahahahah

Salasiah Ammar said...

to tasha: aku bekan setakat nak tumbuk sha....klu ley aku mau die makan kasut wedges aku nie...whahahahah....biar bisu terus....;p

Salasiah Ammar said...

to Nabile: hahahahh....tu la pasal billa...aku rasa mau je aku kick die....berterabur uban die baru tau...hahahah

TashadeNatasha said...

wedges merah ke yg ade huruf G?
hehehhe.

Salasiah Ammar said...

to ed: mekasih encik ed...aku ingat kuar sorg sbb takmo nak susah kan org len temankn aku g wat facial (ayat kecian hahahha)

tu la tapi aku seram gak ngan pakcik gatal tu...hahahah

Salasiah Ammar said...

to baby jaja: baby, tu bkn koporat la....tu pakcik keparat yg tak sedar diri tu...*wink*

Salasiah Ammar said...

to tasha: wedges G aku tu...walaupun baru...tapi klu dapat bg pakcik tu makan pon sedap gak...hahahha